Behandelingen

Behandelingen

Acupunctuur Praktijk Leman specialiseert zich in acupunctuur, maar u kunt bij ons ook terecht voor andere behandelmethodes. Tijdens een consult kan worden besproken welke behandelingen het beste bij u zouden passen. 

Wij bieden o.a. volgende behandelingen aan in onze praktijk:

Acupunctuur

Acupunctuur 

Acupunctuur is de meest bekende behandelwijze van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Acupunctuur behandelt en voorkomt ziekten. Het helpt u uw gezondheid te behouden.

Acupunctuur is in principe geschikt voor iedereen. De meeste aandoeningen kunnen met de acupunctuur behandeld worden. Acupunctuur heeft geen bijwerkingen en wordt wereldwijd gebruikt.

Het basisprincipe van de Acupunctuur is de circulatie van de levensenergie Qi. Deze stroomt door de energiebanen, een stelsel van kanalen (ook wel meridianen genoemd) door ons lichaam.  In de loop van de meridianen bevinden zich een aantal acupunctuurpunten. Elk punt heeft zijn eigen functie en therapeutische indicatie. Wanneer de vrije circulatie van onze energie verstoord of geblokkeerd raakt, kunnen er problemen optreden in onze energie balans. Dit kan leiden tot pijn of andere negatieve symptomen. Bekijk hier de volledige lijst.

Acupuncture-needle-size.jpg

Acupunctuurnaalden

Om deze blokkades op te heven, worden er speciale acupunctuurnaalden geplaatst op specifieke acupunctuurpunten. Het inbrengen van deze naalden is pijnloos. Deze acupunctuurnaalden beïnvloeden en stimuleren de vrije stroom van energie door de meridianen. Ze activeren het zelfgenezend vermogen van het lichaam, waardoor het lichaam zich zelf kan herstellen. 

Acupunctuur stimulereert daarnaast ook ook de uitgifte van kalmerende en ontspannende hormonen in de hersenen. Dit leidt tot een golf van zowel mentale als fysieke ontspanning, perfect voor de behandeling van stress of vermoeidheid.

Acupunctuur Praktijk Leman gebruikt de hoogste kwaliteit naalden, die na elke behandeling worden vervangen.  Elke acupunctuur behandeling is volledig hygiënisch, veilig en pijnloos.

Cosmetische acupunctuur

Acupunctuur Praktijk Leman is gespecialiseerd in Cosmetische Acupunctuur, een speciale toepassing van de klassieke Chinese geneeskunde. Facial Rejuvenation Acupuncture is de nieuwste trend op het gebied van gezichtsverjongering. 

Een Cosmetische Acupunctuurbehandeling bestaat uit 10 acupunctuursessies die minstens 1 keer per week worden gepland. De resultaten zijn na 6 tot 7 behandelingen zichtbaar. Het is een intensieve behandeling met een verbluffend resultaat! 

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur (ook wel auriculotherapie genoemd) is een moderne vorm van acupunctuur waarbij het oor gebruikt wordt om een verscheidenheid van klachten te behandelen.

De oorschelp is een reflexveld van het lichamelijk, emotioneel en mentaal aspect van de mens. Op het oor bevinden zich zo’n 200 acupunctuurpunten die via de zenuwen verbonden zijn met de hersenen. Bij ziekte of onevenwicht in het lichaam zijn de overeenstemmende oorpunten overgevoelig. Om het herstellend effect van de behandeling te versterken is het soms nodig om bepaalde punten tussen behandelingen door extra te stimuleren. 

Er kan gekozen worden voor verblijfsnaalden of verblijfskorrels. Verblijfsnaalden zijn hele kleine dunne en platte naalden, die het acupunctuurpunt blijvend stimuleren. Verblijfskorrels zijn speciale korrels die op het acupunctuurpunt worden geplakt.

Ooracupunctuur wordt gebruikt bij acute en chronische pijn, ondersteuning bij het afkicken van verslavingen ( roken, drinken of eten ) en verschillende psychische klachten zoals stress, examenvrees of faalangst.

Cupping

Cupping is een therapeutische methode die gebruikt wordt om stagnaties te verlichten, waardoor het bloed beter door het lichaam kan stromen. Het is een waardevolle aanvulling op de standaard acupunctuurbehandelingen. Er worden verschillende soorten cups gebruikt, waaronder glazen, plastic of bamboe cups.

De cups creëren een vacuum op de huid van de patiënt. Na de behandeling kan er lokaal een rode plek achterblijven. Dit is een normaal verschijnsel, dat na een paar dagen weer zal verdwijnen. De Chinese geneeskunde beschouwt deze roodheid als lokale bloedstagnatie.

Cupping wordt toegepast voor de behandeling van de luchtwegen, aandoeningen zoals bronchitis, verkoudheid of longontsteking.

Moxa

Moxa therapie is een techniek waarbij een staafje (gemaakt van de plant Artemisia vulgaris of bijvoet kruid) tot ontbranding wordt gebracht op een of meer acupunctuur punten om deze te stimuleren. Deze methode wordt gebruikt als een aanvulling op acupunctuur. 

De warmte van moxa heeft een heilzaam effect en verwarmt de acupunctuurpunten om nergieverstoringen in de meridianen te herstellen. De patiënt voelt dit als een aangename verwarming die diep in de huid dringt.

Moxa is zeer effectief bij mensen met chronische vermoeidheid.

  • Herstelt de energiebalans 
  • Verbetert de Qi- en bloedstroom
  • Beïnvloedt de werking van de maag, darmen en galuitscheiding
  • Maakt littekenweefsel zacht
  • Helpt tegen vermoeidheid en stress

Wat onze cliënten zeggen

Recensies over onze acupunctuurbehandelingen

Meer informatie

Heeft u vragen over onze behandelingen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij zijn er om u te helpen.