Ooracupunctuur
OORACUPUNCTUUR

Ooracupunctuur ook wel auriculotherapie genoemd, is een moderne vorm van acupunctuur waarbij het oor gebruikt wordt om de klachten te behandelen.

De oorschelp is een reflexveld van het lichamelijk, emotioneel en mentaal aspect van de mens. Op het oor bevinden zich zo een 200 acupunctuurpunten die via de zenuwen informatie van het lichaam naar de hersenen leiden. Bij de ziekte of onevenwicht in het lichaam , zijn de overeenstemmende oorpunten overgevoelig.
Om een effect van de behandeling te versterken is het soms nodig een bepaalde punten tussen de behandelingen extra te stimuleren. Gekozen kan worden voor verblijfsnaalden of verblijfskorrels. De verblijfsnaalden zijn hele kleine dunne en platte naalden, die het acupunctuurpunt stimuleren. Verblijfskorrels worden op het acupunctuurpunt geplakt.
Ooracupunctuur wordt gebruikt bij acute en chronische pijn, ondersteuning bij het afkicken van verslavingen ( roken, drinken of eten ) en verschillende psychische klachten zoals stress, examenvrees of faalangst.