Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur is de meest bekende behandelwijze van Traditional Chinese Geneeskunde (TCM).  Acupunctuur behandelt en voorkomt ziekten. Het helpt om uw gezondheid te behouden.

Acupunctuur is in principe geschikt voor iedereen. De meeste aandoeningen kunnen met de acupunctuur behandeld worden. Acupunctuur heeft geen bijwerkingen en wordt wereldwijd gebruikt.

Het basisprincipe van de Acupunctuur is de circulatie van de levensenergie Qi. Deze stroomt door de energiebanen, stelsel van kanalen, ook meridianen genoemd door ons lichaam.  In de loop van de meridianen liggen de acupunctuurpunten. Elk punt heeft zijn eigen functie en therapeutische indicatie. Stagneert de Qi door bijvoorbeeld stress dan voel je je niet op je gemak. Je zit niet lekker in je vel, ervaart misschien pijn in de schouders of in de rug. Wanneer de vrije circulatie van onze energie verstoord is of geblokkeerd, treden problemen op die symptomen veroorzaken. Bij ziekte is onze energie verstoord.  De acupunctuur naalden beïnvloeden de stroom van energie. Ze worden geplaatst op nauwkeurig omgeschreven punten in de loop van meridianen. Het maakt zelfgenezend vermogen van het lichaam wakker en geeft een specifieke en therapeutische werking. Jouw klacht zal gaan herstellen, je kunt zelf meewerken aan het genezingsproces door bijvoorbeeld voeding en leefwijze aan te passen.

Acupunctuur stimuleert de vrijlating van de opiaten - hormonen in de hersenen.  Het veroorzaakt mentale en lichamelijke ontspanning. De therapeutisch effect van acupunctuur bestaat uit het ontstaan van reeks impulsen, prikkels en fysio-elektrisch reacties , die worden overgebracht door de autonome zenuwstelsel naar de hersenen. Er ontstaat regeneratieve en kalmerende reacties in de lichaam. Ze geven een pijnstillend effect. Er zijn ook methode zonder naalden, die overigens niet minder effectief zijn. Acupressuur (een  form van massage) is onderdeel van Traditionele Chinese Geneeswijze. Vaak de kinderen en baby's maken gebruik van deze zachtaardige behandelmethodes.

Acupunctuur Praktijk Leman biedt u deze mogelijkheid.